En række spændende kunstnere er tilknyttet galleriet. Galleristen har arbejdet sammen med kunstnerne i mange år og de deler glæden ved positiv og glad kunst.
Kig forbi og mød kunst i øjenhøjde.
Måske har du set mig i Danmarks Bedste Portrætmaler, som blev vist på DR1 i nov. og dec. 2019.
Så har du nok opdaget, at jeg ikke er traditionel portrætmaler. Jeg er retoriker og maler til dagligt med ord. Men om aftenen er det min anden passion, der tager over. Og det er sjældent, at jeg maler virkeligheden ind på mine lærreder. Jeg maler indefra og ud, digter med farver, er bestemt ikke skønmaler. Jeg øver mig i det uperfekte og overfaldes af det skøre –min metode er ofte at starte abstrakt, og så male det op, jeg ser. Som at tyde i kaffegrums.
Gennem en del år ledte jeg efter et materiale, der kunne bære de spinkle konstruktioner. For ca. 10 år siden fandt jeg det: Fiberbeton. Det på én gang lidt rå, spinkle og lyse udtryk tiltaler mig, gerne kombineret med rust.
Mit afsæt er samtidens helt store paradoks: Menneskehedens evne til at le, leve, nyde og håbe, alt imens vi ødelægger vores egne livsbetingelser i en altoverskyggende klima- og biodiversitetskrise.
Hver enkelt figur eller skulptur tager relativt lang tid at lave, og der vil altid være tale om unika, selv om jeg nogle gange gentager en ”type”. Link til hjemmeside: https://gunvorkappel.dk
Med sin kunst hængende i hele verden og flere udstillinger bag sig, er Michael Grønlund i dag en garvet og veletableret kunstner. Han er meget aktiv inden for kunstverdenen og er en efterspurgt kunstner - både i ind- og udland. Han har gennem sin lange karriere, taget flere stilmæssige spring, som har udfordret ham både kreativt og personligt.
"The real art is to stop when the painting is finished - and then keep the fingers away" - Michael Grønlund.
Gitte Skovmander billedkunstner og underviser i kunstmiljøer for unge i Odense i HC. Andersens by. Hun er medejer af kunstværksted for børn, Violas Værksted og er initiativtager til mange kunst- og kulturevents i det offentlige rum, hovedsagligt i tekstil street art, strikkegraffiti / broderi.
Gittes undersøgelsesfelt i kunsten er samvær og relationer, eller mangel på det mellem mennesker og miljøer, i det private og offentlige rum. Hun ønsker at skabe fortællinger gennem sine værker, der ikke har én på forhånd fastlagt konklusion, men derimod flere fortolkningsmuligheder.
Gittes malerier er serier, som ofte er tematiseret i hvilke emner der optager hendes liv og den samtid vi er en del af. Det er områder som miljø, natur, næste generations udfordringer, kærlighed og balance / ubalance, der er i fokus. Hun opbygger sine akryl malerier i lag på lag, bestående af mange realistiske elementer, der i kompositionen bliver fabulerende.
Kunst behøver ikke at være pænt.
Kunst behøver ikke at være dyster.
Kunst må gerne skabe en stemning eller en følelse.
Da opstår relationen.
Henrik Dencker arbejder fra eget galleri og værksted i henholdsvis Berlin og København. Siden 2007 har Henrik Dencker haft adskillige udstillinger på gallerier og kunstmesser i København, Berlin og Amsterdam, og er senest blevet kendt for sin fortolkning af Tintin og Kaptain Haddock på motorcykel. Henrik Dencker er medejer af galleriet Dencker+Schneider i Berlin, og derudover bestyrelses-medlem på Holbæk Kunsthøjskole.
Jeg var 8 år da jeg oplevede farven som en vigtig del af mig. Det var hos min moster og onkel, Kirsten og John Becker på deres væveskole i Søllerød. På værkstedet var der reoler med hjemmefarvede garner i de skønneste nuancer.
10 år efter var jeg i Venedig, hvor lyset, farverne, duftene og melodien i sproget gik dybt ind i sindet, det var som at gå tur i min sjæls inderste.
Først i 1991 prøvede jeg at sætte mine sanseindtryk på papir og lærred – siden da er jeg fortsat, nu på fuld tid og især akryl på lærred.
Jeg har siden 2003 udstillet i både Danmark, Sverige, U.S.A., Frankrig, Tyskland, Italien og på flere messer og censurerede udstillinger. Modtaget priser i 2019, 2020 og 2021.
Gennem årene har jeg nedskrevet citater af forskellige malere, som præcist udtrykker mine tanker. Da jeg ikke selv kan formulere det mere nøjagtigt, vil jeg her nævne nogle af dem.
“ – Jeg tænker i farver “
“ – Jeg iagttager, sanser, bruger hukommelsen til at formidle stemningen “
“ – Når jeg sætter farver sammen, er det for at opnå en levende harmoni af farver “
“ – Resultatet bliver uden liv, uden forhold til den følelse som havde fået mig til at male maleriet, hvis ikke jeg sætter min følelse og sindsbevægelse i spil “
“ – Jeg kan ikke være andet end dybt ærlig, glemme alt jeg ved og være åben for hvad der sker “
“ – Der opstår næsten altid en konflikt mellem det sete og det billedet forlanger, BILLEDET HAR ALTID RET ! “
Malere som jeg respekterer højt og er inspireret af fordi de hver især netop har en stor indlevelse i farven, er :
Paul Cézanne, Henri Matisse, Marc Rothko, Francis Bacon
Sonny Schneider arbejder pt. mest med skulptur, men tegner og maler også.
Udtrykket er ofte konstellationer af absurde scenerier der udspiller sig i en parallel verden. Med udgangspunkt i naturen og dens mange elementer integreres formen med den menneskelige og dyriske karakter.
Sonny har deltaget på flere censurerede udstillinger, senest på KE2021, har drevet galleri og værksted igennem 10 år og arbejdet kunstnerisk med tegning og maleri samt skulptur igennem de seneste 20 år
Billedkunsten tog for alvor sit tag i mig 2002 og med flid og vedholdenhed er en drøm blevet til virkelighed. En hobby og passion kan blive ens professionelle beskæftigelse.... og tænk.... man kan faktisk være glad for at gå på arbejde hver eneste dag. Med billedkunsten som min følgesvend inviterer jeg alle som gerne vil være med, indenfor i min kreative "have".
Både børn som voksne er kommet i mit værksted til kurser og workshops, men pga mange andre opgaver i værkstedet, har jeg valgt at holde en pause med denne aktivitet.
Jeg tager dog fortsat ud med den mobile kunstskole og laver sjove spændende projekter med børn og unge.
Mere end tusinde konfirmander har i forbindelse med deres konfirmationsforberedelse sammen med mig mødt billedkunsten fx i form af ikoner.
Igennem BMMK - Børns møde med kunsten bliver jeg hyret til mange sjove og spændende projekter på folkeskolerne. Og de seneste år er jeg i forbindelse med BMMK også med som aktør på det store KULTURMØDE på Mors.
At kunne så små spirende frø ved børn og unge og se billedkunsten blomstre er noget af det der rør mig allermest. Tilfældet ville at en lille grisefigur banede vejen for mig ind i den professionelle og etablerede kunstverden.
Pig Art er blevet mit varetegn og for mig en det blevet en lykkegris. Grisen er et skønt væsen på sin egen måde - den er klog og lærenem, den er kærlig, social og imødekommende, den er renlig og glad og ørerne stritter med glæde og energi...og se øjnene stråler, når den er i dens rette element.
Tina Thorborg er født i 1964 og har boet i Odense. Det har hun nu erstattet med atelier i Fredensborg og showroom i København. I 18 år har hun været kunstner på fuld tid og har udstillet flere steder på Fyn - blandt andet på Filosofgangen i Odense. Hun har også udstillet flere steder på Sjælland, blandt andet i Galleri Ravn i Valby, hvor hun udstillede sammen med Poul R. Weile og senest i Galleri "Die Kunsthalle Liseleje".
Jeg er uddannet som arkitekt fra Kunstakademiet i København, og har arbejdet som arkitekt i mange år. De seneste år har jeg valgt udelukkende at arbejde som billedkunstner med maleriet som udtryksform.
Min inspiration var i de første år, som fuldtidsmaler, Provence, men de senere år har det været metropolen med New York som inspirationskilde, der har dannet grundlag for den kunstneriske virksomhed.
”I mine akryl- og oliemalerier har jeg en ide om, at beskueren skal kunne gå en tur i billedet, ja også ind bag ved og fornemme det man umiddelbart ikke ser. Når jeg maler billederne fabulerer jeg frit og skaber min helt egen metropol med udgangspunkt i New York. Jeg opfatter byen som et landskab – Cityscape – og min baggrund som arkitekt kommer mig til gode, når jeg konstruerer perspektivet på lærredet, med kridt på sort bund, som et underliggende nødvendigt grit.
Det er bl.a. særligt overgangen mellem lyset ved tusmørket – der hvor det elektriske lys tager over og konturerne udviskes og millioner af lys tændes -jeg finder min inspiration.
Sammen med min muse, kone Lone, bor jeg i Hellerup og arbejder i mit atelier i Melby ved Liseleje i Nordsjælland, som vi byggede i 2010. Her bliver malerierne af metropolen skabt, men også blomstermalerierne bliver til her, under inspiration fra min lille birkelund med sommerblomster lige uden for mit atelie".
Martin Pop er født (1964) og opvokset i København. Han har altid tegnet og malet, og er nu billedkunstner på fuld tid. I den kreative proces blander Martin Pop klassiske teknikker med de seneste digitale, og opnår der igennem et helt unikt udtryk. Mange motiver laves i små eksklusive editions for at holde prisen i et leje hvor alle kan være med.
Med klare referencer til streetart og popkultur skaber Martin Pop med sin collageform en mosaik af samplede mønstre og motiver. En mosaik, hvor det et den særlige stemning snarere end én bestemt tolkning, som er i højsædet. Vi suges ind i billedernes særegne atmosfære og sætter dem ind i et forståelsesunivers farvet af vores egne personlige drømme, erfaringer og associationer. En form for visuel meddigten. En mystisk og fortællende dimension.
Åbningstider:
Torsdag og fredag: kl.12-17 Lørdag kl.10-14.
Mobil: 26221238
Email: annemettelorenzen@mac.com
CVR: 25870220
AL-Bank: Reg. 5358 Konto 0251704
Følg os også på insta og facebook